Grand Prix Inowrocławia 2023 szósty turniej szachowy.

W szóstym turnieju z cyklu Grand Prix Inowrocławia rozegranym z udziałem 22 zawodników zwyciężył k Andrzej Świątnicki (Hetman Konin) – 6,5 pkt z 7 partii, przed FM Marcinem Steczkiem (Hetman Konin) – 5,5 pkt i Jarosławem Grzelakiem (ITS Feniks Inowrocław) – 5 pkt. Kolejne miejsca zajęli: Piotr Czarnolewski (ITS Feniks), IM Andrzej Maciejewski (Bydgoszcz) i Tomasz Palacz (Gambit Toruń) – wszyscy po 4,5 pkt. Zwycięzcy odebrali nagrody z rąk p. Prezes Fundacji Feniks Anny Chodorowskiej.
W klasyfikacji generalnej Grand Prix prowadzi FM M. Steczek – 95 pkt, przed IM A. Maciejewskim – 74 pkt, k A. Świątnickim – 63 pkt, k M. Olszewskim (Chemik Bydgoszcz) -41 pkt oraz T. Palaczem i Jackiem Kwiatkowskim (ITS Feniks) – po 40 pkt.
Kolejne cztery turnieje z cyklu Grand Prix zostaną rozegrane po przerwie wakacyjnej. Fundacja Feniks Anny Chodorowskiej dziękuje Cechowi Rzemiosł Różnych w Inowrocławiu za udostępnienie sali gry.
Szczegółowe informacje o przebiegu turnieju można znaleźć na stronie chessarbiter.com/turnieje/2023/ti_4445/

Chcesz pomóc?

Szachowe piątki z Feniksem

ITS Feniks zaprasza miłośników szachów na pierwsze spotkanie z cyklu „Szachowe Piątki z Feniksem” które odbędzie się 15 marca br. w Ośrodku Sportu i Rekreacji